31.12.2020.
ZZP podigao šatore te nastavlja s pružanjem stacionarne i terenske logistike

Tijekom srijede, 30. prosinca 2020. pripadnici Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu postavili su vojne šatore na pet lokacija. Za potrebe zbrinjavanja lokalnog stanovništva postavljeni su šatori tipa M70 u selima Cepeliš, Stražnik, Majske Poljane i Gornja Bačuga. Ispred opće bolnice u Sisku, uz prethodno postavljena dva šatora, u večernjim satima u srijedu postavljena su dodatna dva grijana šatora iz ekspedicijskog kampa s 20 kreveta.

Na zahtjev stožera Civilne zaštite jedna poljska kuhinja za pripremu hrane dostavljena je u Društveni dom Staro Pračno. U vojarni Petrinja dodatno su uređeni kapaciteti za privremeni smještaj civilnog stanovništva.

U Petrinji su i jedan medicinski tim Vojno zdravstvenog središta te veterinarsko-epidemiološki tim koji pružaju zdravstvenu potporu civilnom stanovništvu smještenom u vojarni te provode veterinarsko-zdravstveni nadzor restorana i kuhinje.

Zapovjedništvo za potporu uz zadaću pružanja pomoći civilnom stanovništvu daje potporu svim angažiranim snagama Hrvatske vojske. Tijekom današnjeg dana, a sukladno procjenama i zahtjevima stožera Civilne zaštite očekuje se daljnji angažman.

Tekst/foto: ZzP