31.12.2020.
Održan prijem najbolje sportašice Hrvatske za 2020. godinu Barbare Matić

U sjeni teških elementarnih nepogoda koje su ovih dana pogodile Sisačko – moslavačku županiju i Zagreb, ostao je susret ministra obrane Republike Hrvatske Marija Banožića, zamjenika načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general-pukovnika Siniše Jurkovića i njihovih suradnika s najboljom sportašicom Hrvatske za 2020. godinu i ugovornom pričuvnicom Hrvatske vojske Barbarom Matić te predstavnicima Hrvatskog judo saveza održan u utorak, 29. prosinca 2020.

Tom prigodom ministar obrane uručio je veliku zlatnu plaketu MORH-a Barbari Matić, a zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general-pukovnik Siniša Jurković predao joj je prigodni poklon.

Barbara Matić prva je sportašica borilačkih sportova koja je dobila navedeno priznanje, a ove godine osvojila je zlatnu medalju na Grand Slam turniru u judu u Budimpešti. Pored toga što je vrhunska judo sportašica i u pričuvnom je sastavu Hrvatske vojske.

U ime svih pripadnika Hrvatske vojske i djelatnika Ministarstva obrane ministar joj je uputio čestitku na svim postignutim rezultatima, a posebno na nagradi sportašice godine prema izboru Sportskih novosti. “Hvala vam što svojim predanim radom i rezultatima na najbolji mogući način predstavljate i promičete ugled Republike Hrvatske i Hrvatske vojske u svijetu” rekao je ministar, naglasivši kako je u posljednjih 69 godina, ovo prvi put da je sportašicom godine proglašena natjecateljica borilačkog sporta.

Zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general-pukovnik Siniša Jurković, uz čestitku Barbari Matić na postignutim vrhunskim rezultatima i završetku diplomskog studija na FESB-u u Splitu rekao je kako je ponosan i zahvalan što pronosi ime Hrvatske vojske po cijelom svijetu. Kao podstrek za njeno daljnje usavršavanje kao vrhunske sportašice i vojnikinje uručio joj je dvije knjige - Judo u Hrvatskoj vojsci 1 i 2.

Predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak zahvalila se u ime Saveza Ministarstvu obrane na podršci istaknuvši kako je ova godina bila teška za sport, ali unatoč tome ostvareni su izvrsni rezultati zahvaljujući višegodišnjem predanom radu. “Ono što radimo, radimo da bi promovirali vrijednosti naše zemlje i etičke vrijednosti našeg sporta” istaknula je.

Ugovorna pričuvnica Hrvatske vojske Barbara Matić zahvalila se na potpori koju joj pruža Ministarstvo obrane izrazivši nadu u dobru suradnju i rezultate i u 2021. godini.

Foto: MORH / J. Kopi