19.12.2020.
Hrvatska vojska postavila dodatni šator u Sisku

U okviru pružanja pomoći lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva u borbi protiv pandemije koronavirusa, pripadnici Bojne za opću potporu Zapovjedništva za potporu, u subotu 19. prosinca 2020. pružili su potporu Općoj bolnici “Dr. Ivo Pedišić” u Sisku postavljanjem dodatnog grijanog šatora iz ekspedicijskog kampa s deset kreveta, madraca, jastučnica i deka. Naime, početkom studenog Hrvatska vojska u Sisku je postavila prvi šator i 10 kreveta.

Dodatni šator postavljen ispred Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” u Sisku služit će za potrebe zbrinjavanja i smještaja pacijenata u vrijeme trajanja pandemije koranavirusa.

Zapovjedništvo za potporu Hrvatske vojske za provedbu ove zadaće angažiralo je ukupno 14 pripadnika Bojne za opću logističku potporu s terenskom vojnom opremom (jedan šleper, viličar, kombi i terensko vozilo).

Od samih početaka izbijanja pandemije koronavirusa u Hrvatskoj, od ožujka do početka studenoga 2020., pripadnici Hrvatske vojske postavili su 91 šator pored zdravstvenih ustanova i drugih civilnih institucija u Republici Hrvatskoj. Do sada je Hrvatska vojska postavila šatore na 17 lokacija u kojem je bilo angažirano 347 pripadnika.

Foto: Hrvatska vojska / ZzP