17.12.2020.
Blagoslov Ministarstva obrane RH i Glavnog stožera OS RH

Obred blagoslova Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Glavnog stožera Oružanih snaga RH, koji je predvodio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj monsinjor Jure Bogdan, održan je 17. prosinca 2020. u predvorju MORH-a.

Blagoslovu su prisustvovali ministar obrane RH Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sa suradnicima te djelatnici Ministarstva obrane i Glavnog stožera OS RH.

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj monsinjor Jure Bogdan zazvao je Božji blagoslov i predvodio molitvu za sve pripadnike Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH te članove njihovih obitelji i prijatelje. U molitvi se prisjetio i poginulih branitelja koji su dali živote za slobodu te preminulih djelatnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH.

„Neka nam Bog svima da zdravlja i svega onoga što je potrebno svima nama za dušu i za tijelo. Neka nam udijeli snagu i optimizam za ići naprijed. Bog ne sumnja u nas, nemojmo ni mi u sami sebe. Zajedno idemo naprijed, na dobro naših obitelji, naših duša i našeg naroda. Neka vam je sretan i blagoslovljen Božić!“ rekao je monsinjor Bogdan. Obred Božjeg blagoslova prostorija MORH-a i Glavnog stožera OSRH tradicionalno se održava svake godine u božićno vrijeme.

Foto: MORH/ J. Kopi