13.11.2020.
Načelnik glavnog stožera obišao pogone "Đure Đakovića Specijalna vozila"

Admiral Hranj sa svojim je suradnicima, u četvrtak 12. studenog 2020., obišao proizvodne pogone tvrtke „Đuro Đaković Specijalna vozila“ s kojom Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska ima dugogodišnju suradnju. Zajednički projekti MORH-a i ove slavonskobrodske tvrtke značajni su za Hrvatsku vojsku i u potpori su njenog opremanja i modernizacije.

Nakon obilaska održan je radni sastanak s upravom tvrtke na kojem su uz načelnika sudjelovali i general-pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general-bojnik Ivica Olujić, direktor Glavnog stožera OS RH te pukovnik Mario Lukačić, predstavnik Uprave za logistiku GS OS RH.

Đuro Đaković-Specijalna vozila je tvrtka od velike važnosti za Oružane snaga i glavni je gospodarski subjekt u proizvodnji i održavanju sustava naoružanja i opreme Hrvatske kopnene vojske. Njezini kapaciteti bili su u funkciji obrane, a inženjeri, tehničari i radnici su u presudnim danima dali veliki doprinos u Domovinskom ratu. U tvornici su izgrađene nove moderne sposobnosti proizvodnje borbenih vozila, koje su konkurentne u svjetskim okvirima.

Foto: HKoV