13.11.2020.
Načelnik Glavnog stožera OSRH u radnom posjetu GOMBR i ZOD HKoV-a

Načelnik Glavnog stožera OS RH, admiral Robert Hranj u pratnji direktora GS OS RH, general-bojnika Ivice Olujića i zapovjednika Hrvatske kopnene vojske, general-pukovnika Borisa Šerića u četvrtak, 12. studenog 2020., posjetio je Gardijsku oklopno – mehaniziranu brigadu Hrvatske kopnene vojske u vojarni „204. brigade HV“ u Vukovaru i Zapovjedništvo za obuku i doktrinu HKoV „Fran Krsto Frankopan“ u Osijeku.

Tom prilikom su zapovjednik GOMBR-e, brigadni general Mijo Validžić i zapovjednik ZOD-a brigadni general Željko Ljubas izvijestili admirala Hranja o provedenim aktivnostima svojih postrojbi tijekom 2020. te planiranim aktivnostima za 2021. godinu.

Načelnik GS OS RH je izrazio zadovoljstvo boravkom među hrvatskim vojnicima u Slavoniji. Pripadnike zapovjedništava GOMBR i ZOD informirao je o predstojećim zadaćama i aktivnostima OS RH, s posebnim naglaskom na izradu dugoročnih planskih dokumenata koji će odrediti smjer i dinamiku razvoja sposobnosti Hrvatske kopnene vojske koja je okosnica obrambenih sposobnosti Republike Hrvatske.

U sklopu radnog posjeta postrojbama HKoV-a na području Slavonije admiral Robert Hranj položio je vijenac kod spomenika na Memorijalnom groblju poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u Vukovaru te je razgledao memorijalni postav u obnovljenom Vukovarskom vodotornju, simbolu obrane grada Vukovara i hrvatskog zajedništva.

Foto: HKoV