03.11.2020.
Pripadnici 6. HRVCON-a u Poljskoj obilježili blagdan Svih svetih i Dušni dan

Pripadnici 6. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj svetom misom i paljenjem svijeća obilježili su blagdan Svih svetih i Dušni dan na vojnom poligonu “Bemowo Piskie” u Poljskoj.

Na blagdan Svih svetih, vojni kapelan 6. hrvatskog kontingenta P. Daniel Čolo služio je svetu misu na hrvatskom i engleskom jeziku u Župnoj crkvi u Bemowo Piskiu za pripadnike hrvatskog kontingenta, ali i za katoličke kolege iz američkog, rumunjskog i britanskog kontingenta.

Na Dušni dan, nakon svete mise, pripadnici 6. HRVCON-a pomolili su se i zapalili su svijeće za sve umrle i poginule ispred spomenika na vojnom poligonu, a priključili su im se zapovjednik Borbene grupe Poljska pukovnik Jeffery Higgins s prvim dočasnikom te rumunjski i poljski predstavnici.

Pripadnici 6. HRVCON-a, koji svoju vojničku dužnost obavljaju daleko od Domovine i obitelji, paljenjem svijeća i molitvom prisjetili su se svojih najmilijih, a poseban pijetet odali su i poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

Foto: PAO 6. HRVCON NATO eFP BG-P