16.10.2020.
Završila izobrazba 15. naraštaja Tečaja za više instruktore

U vojarni „123. brigade HV“ Požega, u petak, 16. listopada 2020. godine završila je izobrazba 15. naraštaja Tečaja za više instruktore Dočasničke škole „Damir Tomljanović Gavran“ Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“. Na svečanosti podjele potvrda nazočio je zamjenik zapovjednika DŠ-a pukovnik Goran Ozanjak koji je s načelnikom Odjela izobrazbe - časničkim namjesnikom Damirom Bakunićem i voditeljem tečaja - časničkim namjesnikom Ćamilom Hasanovićem uručio potvrde trinaestorici polaznika.

Tečaj za Više instruktore sadržajno se nastavlja na Tečaj za instruktore, a pristupaju mu dočasnici kandidati za ustrojbena mjesta viših instruktora ili s postavljenjima na ista. Cilj tečaja je usavršiti metodičke i komunikacijske kompetencije vezane uz samostalno planiranje, pripremu i izvedbu obuke i izobrazbe, te osposobiti polaznike za provedbu vođenja i mentoriranja, nadziranja i savjetovanja instruktora i nižih dočasnika u procesu obuke.

Tijekom izobrazbe u trajanju od dva tjedna primjenjivane su kombinirane metode predavanja, korištena je dvosmjerna komunikacija, a polaznici su obučavani kroz izradu praktičnih radova i teorijskih izlaganja.

Foto: S. Aračić