02.10.2020.
Završetak izobrazbe 8. naraštaja dočasničke izobrazbe vojnih specijalista

U vojarni 123. brigade Hrvatske vojske u Požegi u petak, 2. listopada 2020. održana je svečanost završetka 8. naraštaja dočasničke izobrazbe vojnih specijalista Dočasničke škole „Damir Tomljanović Gavran“ (DŠ) Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“. Izobrazbu koja je provedena od 14. rujna do 2. listopada 2020. pohađalo je 23 polaznika kojima su na završetku izobrazbe uručena uvjerenja o završetku izobrazbe, svjedodžbe te ukazi o dodjeli čina skupnika.

Svečanosti su nazočili načelnik Centra vojnih škola „Petar Zrinski“ brigadir Damir Stručić, zamjenik zapovjednika Dočasničke škole pukovnik Goran Ozanjak te instruktori dočasničke škole koju su proveli izobrazbu.

Dočasnička izobrazba vojnih specijalista namijenjena je djelatnim vojnim osobama na dočasničkim i vojničkim dužnostima, državnim službenicima i namještenicima iz OSRH, te osobama s tržišta rada. Kandidate se osposobljava u temeljnim znanjima i vještinama potrebnim za vođenje tima ili skupine i obnašanje dočasničkih dužnosti specijalističkih znanja. Nastavni sadržaji osiguravaju uspješan prijelaz iz statusa vođeni u status vođe.

Cilj izobrazbe je stjecanje kompetencija za obnašanje dužnosti vojnih specijalista – dočasnika od kojih su najznačajnije: BITI vođa vojnika, ZNATI odgovoriti na postavljenu zadaću, zahtjev i izazov kao vođa i RADITI sve što se od vođe očekuje.

Tekst: bjn Mario Trnokop

Foto: DŠ/ sžn Mario Jalšovec