15.09.2020.
Posjet Visoke dočasničke izobrazbe Zapovjedništvu HKoV-a

Polaznici Visoke dočasničke izobrazbe posjetili su Zapovjedništvo Hrvatske kopnene vojske u utorak, 15. rujna 2020. u sklopu planiranih aktivnosti i dugogodišnje suradnje Hrvatske kopnene vojske i Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“.

Polaznike Visoke dočasničke izobrazbe primio je 1. dočasnik Hrvatske kopnene vojske časnički namjesnik Dalibor Dumbović. Polaznicima je predstavio misiju i viziju Hrvatske kopnene vojske i ukratko prezentirao organizacijsku strukturu HKoV-a, razmještaj postrojbi te ključnu opremu i naoružanje.

Posjet Visoke dočasničke izobrazbe bilo je interaktivnog tipa gdje je 1. dočasnik kroz svoja iskustva i dužnost prvog dočasnika grane predstavio ulogu i zadaću dočasničkog lanca potpore stavljajući naglasak na razvoj sposobnosti pojedinaca, osjećaja pripadnosti postrojbi i razvijanje natjecateljskog duha između desetina i vodova čiji su nosioci upravo dočasnici. Istaknuo je potrebu za jačom suradnjom prvih dočasnika vodova i mladih zapovjednika vodova koji čine zapovjedni tim, odnosno sinergiju iskustva i mladosti čija je uloga provedba obuke i stvaranje novih vođa, odnosno dočasnika.

U ovoj prigodi, polaznici Visoke dočasničke izobrazbe bili su u prilici saznati na koji način Hrvatska kopnena vojska stvara i brine o profesionalnom razvoju dočasnika.

Foto: HKoV