15.09.2020.
Ministar Banožić i načelnik GS admiral Hranj u posjetu HKoV-u

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, 15. rujna 2020. boravili su u radnom posjetu Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske u vojarni stožernog generala Petra Stipetića u Karlovcu.

Ministra Banožića i načelnika Hranja dočekali su zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, načelnik stožera - zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Tihomir Kundid, prvi dočasnik Hrvatske kopnene vojske časnički namjesnik Dalibor Dumbović i drugi.

Ministar obrane i načelnik Glavnog stožera OSRH položili su vijence i zapalili svijeće na spomen-križu poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, nakon čega je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić održao prezentaciju o ustroju, misiji i zadaćama Hrvatske kopnene vojske.

Tijekom prezentacije general Šerić je istaknuo kako će Hrvatska kopnena vojska nastaviti proces modernizacije i razvoja sposobnosti, biti najspremnija grana OS RH i prepoznatljiva u međunarodnom okruženju koju će sačinjavati motivirani, uvježbani, spremni i domovini odani pripadnici.

Ovom prilikom Ministar Banožić je istaknuo: „Hrvatski vojnici uvijek su bili primjer našim građanima kako se odgovorno ponašati u raznim situacijama. Stoga očekujem da i u ovoj situaciji kao što je pandemija COVID-19 budete najbolji primjer.“

Također, ministar se osvrnuo na projekte modernizacije i opremanja Hrvatske vojske.

„Cilj nam je sačuvati razinu sadašnjih materijalnih prava te poduzeti dodatne korake u projektima modernizacije i opremanja Hrvatske vojske“, rekao je ministar te dodao kako će razvojni projekti biti u novom Dugoročnom planu razvoja Oružanih snaga za razdoblje od 2022. do 2033. godine.

„Hrvatska kopnena vojska složena je grana u tehničkom, logističkom, ali i u personalnom dijelu, zato moramo materijalno-tehnička sredstva čuvati i kvalitetno održavati“, naglasio je ministar Banožić te zaključio: „Pred nama je još puno posla i u drugim projektima, ali uvjeren sam kako ćemo zajedništvom i timskim radom doći do željenog cilja“.

Načelnik Glavnog stožera OSRH ovom prilikom je istaknuo kako je Hrvatska kopnena vojska najvažnija komponenta borbene moći i zavrjeđuje pažnju u daljnjem razvoju i modernizaciji. „Važno je školovanje, obuka i vježba za svakog hrvatskog vojnika, ali tu se trebamo svi angažirati“, poručio je admiral Hranj.

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj posjetili su tvrtku HS Produkt d.o.o. u Karlovcu s kojom Ministarstvo obrane ima sklopljene ugovore o isporuci raznih vrsta naoružanja.

Foto: MORH / Tomislav Brandt