14.09.2020.
U sjećanje na pozornika Josipa Perića

Pripadnici Pukovnije vojne policije, 13. rujna 2020. prisjetili su se tragične pogibije vojnog policajca pozornika Josipa Perića, pripadnika 2. satnije VP Karlovac.

U sjećanje na Josipa pripadnici Pukovnije vojne policije zajedno sa sumještanima Dugog Sela Lukačkog, DVD-a u Dugom Selu Lukačkom, Kulturno umjetničkog društva te nogometnog kluba „Sloga“ organizirali su Memorijal „Josip Perić“.

„Ne vidimo ti oči i ne čujemo ti glas, ali zauvijek ćeš biti jedan od nas.“ Ovim riječima pripadnici Pukovnije vojne policije prisjetili su se pozornika Josipa Perića, pripadnika 2. satnije VP Karlovac. Josip je bio omiljeni pripadnik satnije i jedan od najboljih, a bio je aktivan i u svakodnevnom životu svog mjesta - Dugo Selo Lukačko.

Zajedno s njegovim roditeljima, pripadnici Pukovnije Vojne policije prisjetili su se Josipa na svetoj misi koja je za njega služena u župnoj crkvi sv. Luke Evanđeliste u Lukaču. Nakon mise položeni su vijenci i zapaljene svijeće na njegovom posljednjem počivalištu.

Ispred Pukovnije vojne policije na memorijalu su sudjelovali: novi zapovjednik PVP pukovnik Mile Skukan, prvi dočasnik Pukovnije vojne policije časnički namjesnik Zlatko Pavun, donedavni zapovjednik brigadir Mate Radoš, zapovjednik 2. satnije VP bojnik Mijo Halar te ostali pripadnici postrojbe.

U sportskom djelu Memorijala „Josip Perić“, odigrane su prijateljska nogometna i odbojkaška utakmica između nogometnog kluba „Sloga“ te pripadnika Pukovnije vojne policije. Memorijal „Josip Perić“ završio je bakljadom na kojoj su pripadnici Pukovnije vojne policije upaljenim bakljama ispisali početna slova imena i prezimena svojeg omiljenog i nikad prežaljenog poginulog prijatelja.

Tekst i foto: PVP