10.09.2020.
Posjet veleposlanika RH u Republici Mađarskoj pripadnicima HQ MND-C

Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Mađarskoj, NJ.E. dr.sc. Mladen Andrlić sa suradnicima, 9. rujna 2020. posjetio je pripadnike novoustrojenog Multinacionalnog zapovjednistva HQ MND-C sa sjedištem u Szekesfehervaru.

Tijekom posjeta veleposlanik RH u Republici Mađarskoj upoznao se s hrvatskim pripadnicima novoustrojenog zapovjedništva kao i njihovim trenutnim i budućim aktivnostima. Uvodnu pozdravnu riječ i upoznavanje veleposlanika RH s cjelokupnim projektom i fazama razvoja do dostizanja pune operativne sposobnosti dao je zapovjednik HQ MND-C, general-bojnik Denis Tretinjak.

U nastavku posjeta, dr.sc. Mladen Andrlić upoznao je sve prisutne s organizacijom Veleposlanstva Republike Hrvatske sa sjedištem u Budimpešti te najvažnijim područjima rada. Kroz svoje izlaganje veleposlanik je naglasio važnost uspostave i daljnjeg razvoja HQ MND-C te osiguranjem prisutnosti Oružanih snaga RH u sklopu NATO saveza, a posebno u kontekstu iskustava koje imaju pripadnici OSRH iz Domovinskog rata te sudjelovanja u mnogobrojnim misijima i operacijama u inozemstvu. Svim prisutnima je zaželio da svojim radom i obnašanjem dužnosti na koje su upućeni budu dostojni predstavnici Republike Hrvatske te da zajedno s kolegama iz Oružanih snaga Republike Mađarske pridonose zajedničkom cilju u sklopu NATO saveza.

Na kraju svog izlaganja dao je punu potporu u svim postavljenim ciljevima i zadaćama u razvoju HQ MND-C te je ponudio pomoć u rješavanju možebitne problematike pripadnika OSRH u sklopu HQ MND-C.

General-bojnik Denis Tretinjak je zahvalio veleposlaniku RH u Republici Mađarskoj na izdvojenom vremenu za obilazak naših pripadnika te je još jednom istaknuo profesionalizam i dostojno predstavljanje pripadnika Oružanih snaga RH u predstojećim aktivnostima.

Foto: HQ MND-C