09.09.2020.
Stručni skup „Analiza dosadašnjih stečenih kompetencija vojno studijskih programa“

U organizaciji Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ u vojarni „Kovčanje“ na Malom Lošinju, 9. rujna. 2020. otvoren je stručni skup pod nazivom „Analiza dosadašnjih stečenih kompetencija vojno studijskih programa“.

Skup je otvorio zapovjednik HVU-a general-pukovnik Mate Pađen, a sudionike su pozdravili zamjenik gradonačelnice Grada Lošinja Anto Nedić, prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ivana Ćuković-Bagić i prorektor za nastavu Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Goran Kardum.

Skup se održava od 8. do 9. rujna 2020., a na skupu će biti govora o organizaciji i provedbi nastave akademske godine 2019./2020. za preddiplomski i diplomski studij Vojnog vođenja i upravljanja, Vojnog inženjerstva te integriranog diplomskog studija Vojno pomorstvo. Svoje viđenje, osvrt i prijedloge dat će voditelji studija navedenih studijskih programa. Također, bit će govora o preporukama za održavanje nastave na visokim učilištima u razdoblju epidemije koronavirusa uz primjenu protuepidemijskih mjera kao i provedbi nastave pod COVID-19 epidemiološkim mjerama. Na skupu će biti održano nekoliko stručnih radionica te će biti podneseno izvješće o unutarnjoj prosudbi sustava osiguranja kvalitete na vojnim studijima Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj skupa je ukazati na potrebu unaprjeđenja same provedbe vojnih studija i organizaciju provedbe nastave po posebnim uvjetima. Na skupu će izlagati predstavnici Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu kao i HVU-a. Moderator skupa je dekan HVU-a brigadir Andrija Kozina.

Fotografije: HVU / brg Dražen Jožef