03.09.2020.
General Pađen održao predavanje polaznicima Ratne škole

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ general-pukovnik Mate Pađen, 2. rujna 2020. održao je predavanje polaznicima 23. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ te ih je upoznao s transformacijom HVU-a, trenutnim studijskim programima, pokretanju poslijediplomskog studija kao i značajnim ulaganjima u infrastrukuri te predstojećim aktivnostima nastavka transformacije.

Osim polaznika Ratne škole na predavanju su nazočili dekan HVU-a brigadir Andrija Kozina, načelnik Ratne škole brigadir Mijo Kožić i voditelj Katedre strategije brigadir Andrija Platužić.

U ovom, 23. naraštaju Ratne škole ukupno je 17 polaznika, od kojih je 11 polaznika iz RH-a i to osam časnika Hrvatske vojske te jedan polaznik iz Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Hrvatske vatrogasne zajednice. Na školovanju se nalaze i pripadnici Oružanih snaga stranih zemalja i to dva polaznika iz Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije te jedan polaznik iz Republike Slovenije i Crne Gore.

Ratna škola najviša je vojno-civilna obrazovna institucije u RH-a koja obrazuje visoke časnike Hrvatske vojske kao i druge državne dužnosnike da budu školovani i prepoznati kao budući strateški i nacionalni sigurnosni vođe.

Foto: HVU / Marija Sever