31.08.2020.
Završetak sudjelovanja 2. voda zaštite snaga u kampu Marmal u Afganistanu

Primopredajom hrvatske zastave i proglašenjem najboljeg vojnika mjeseca „Warrior of the month“, u kampu Marmal u Mazar-e-Sharifu u Afganistanu, obilježen je završetak sudjelovanja sastavnice 2. voda za zaštitu snaga (MN FP Bravo Platoon) 12. hrvatskog kontingenta u misiji Resolute Support, koji je provodio zadaće zaštite i sigurnosti savjetnika prilikom mentoriranja afganistanskih snaga i osiguranja područja odgovornosti kampa Marmal.

Na svečanoj ceremoniji primopredaje, zapovjednik Multinacionalne satnije za zaštitu snaga (MN FP Coy) u čijem je sastavu djelovao 2. vod, satnik Dirk Ferwerda predao je hrvatsku zastavu koja se nalazila u zapovjedništvu satnije, u ruke poručnika Danijela Ivančika, zapovjednika 2. voda za zaštitu snaga.

U svom obraćanju satnik Ferwerda istaknuo je kako je ponosan što je imao čast zapovijedati hrvatskim vojnicima, zahvalivši svim pripadnicima voda na dosadašnjem radu i profesionalnom pristupu zadaćama. Također, tom je prigodom ispred postroja uručio priznanje „Warrior of the month“ najboljem vojniku u satniji za mjesec kolovoz, razvodniku Tomislavu Virovcu.

Foto: HV