26.08.2020.
Pripadnici DCM tima vratili se iz Afganistana

Pripadnici Razmjestivog komunikacijskog modula (Deployable Communication Module – DCM) nakon izvršene četveromjesečne rotacije u misiji Resolute Support, vratili su se iz Afganistana u večernjim satima 25. kolovoza 2020. strateškim zračnim prijevozom.

Tijekom sudjelovanja u misiji, pripadnici Razmjestivog komunikacijskog modula pružali su komunikacijsko informatičku potporu postrojbama i zapovjedništvima NATO misije. Bili su bazirani u Kabulu, a zadaće održavanja, provjere i popravaka dijelova komunikacijsko informatičkih sustava izvršavali su u koalicijskim kampovima u glavnom afganistanskom gradu te u koalicijskim kampovima sjevernog i zapadnog dijela Afganistana, zona odgovornosti NATO zapovjedništava Sjever (TAAC-N) i NATO zapovjedništava Zapad (TAAC-W) (TAAC – Training, Advise and Assist Command). Zapovjednik tima, satnik Mihovil Kranjčec izrazio je zadovoljstvo uspješno izvršenim zadaćama u Afganistanu, istaknuviši kako su pripadnici ove godine djelovali u specifičnim uvjetima obzirom na uvedene mjere za borbu protiv pandemije virusa COVID-19.

Tim Razmjestivog komunikacijskog modula dio je Satnije Razmjestivog komunikacijskog modula koja se nalazi u organskom sastavu Zapovjedništva za kibernetički prostor i pod operativnim zapovijedanjem NATO-a. Satnija je ustrojena 2014. godine, a ovogodišnje sudjelovanje u misiji Resolute Support joj je treće po redu.

Foto: HV