21.07.2020.
Oproštajni posjet vojnog izaslanika Talijanske Republike

Direktor Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general-bojnik Ivica Olujić primio je u utorak, 21. srpnja 2020. vojnog izaslanika Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj brigadnog generala Giuseppea Gimonda u sklopu njegovog oproštajnog posjeta Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

Posebno je istaknuo dobru vojnu suradnju tijekom zajedničkih aktivnosti u okviru EU borbene grupe 2017. te zajedničko djelovanje u UN misiji UNIFIL gdje su Oružane snage RH tijekom 2018./2019. sudjelovale s inženjerijskom satnijom u sastavu Julia MLF/Garibaldi brigade u Libanonu.

Talijanski VIZ zahvalio je na dosadašnjoj suradnji te je istaknuo izvrsnu suradnju dviju ratnih mornarica u zajedničkim projektima i združenim aktivnostima, a posebno ja naglasio dobru suradnju obalnih straža dviju država.

General-bojnik Olujić zahvalio je na uspješnoj suradnji i doprinosu razvoju bilateralne suradnje između oružanih snaga dviju država. Brigadnom generalu Gimondu zaželio je puno uspjeha u daljnjem radu na novoj dužnosti u Zapovjedništvu za kibernetičke operacije (Joint Cybernetic Operations Command) u Rimu koju preuzima nakon završetka mandata.

Foto: MORH / Josip Kopi