17.07.2020.
Andrijani Gelo brončana medalja za civilno-vojnu suradnju

U Ministarstvu obrane RH, 16. srpnja 2020. održana je svečanost uručenja brončane medalje za civilno-vojnu suradnju koju je državni tajnik Ministarstva obrane dodijelio gospođi Andrijani Gelo, zaposleniciUreda za obrambenu suradnju Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, a u povodu završetka njezine službe u Republici Hrvatskoj.

Brončana medalja za civilno-vojnu suradnju dodijeljena je gospođi Gelo zbog iznadprosječnih zasluga i kvalitetne suradnje s Ministarstvom obrane i Oružanim snagama tijekom 20 godine njezine službe u Uredu za obrambenu suradnju s posebnim naglaskom na zasluge u školovanju pripadnika MORH-a i OSRH u inozemstvu.

Medalju joj je uručio i prigodnim govorom zahvalio u ime Ministarstva obrane RH o.d. ravnatelja Uprave za ljudske potencijale MORH-a brigadir Anto Zelić, a u ime Oružanih snaga RH gđi Gelo je zahvalila brigadna generalica Gordana Garašić, načelnica Uprave za planiranje Glavnog stožera OSRH.

Na prigodnoj svečanosti sudjelovao je i suprug gđe Gelo te časnici i državni službenici iz MORH-a, Glavnog stožera OSRH i Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman".

Foto: MORH / Josip Kopi