24.06.2020.
Obuka na novim tegljačima i niskopodnim labudicama

Bojna za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu opremljena je s dva nova tegljača marke Mercedes i dvije niskopodne labudice, marke Bertoja, namijenjene za prijevoz tereta težine do 70 tona, a u cilju povećanja sposobnosti transporta složenih borbenih sustava.

Dana 23. lipnja 2020. godine u vojarni „1. gbr 'Tigrovi' – Croatia“ Zagreb provedena je obuka na navedenim sredstvima. Na obuci su bila prisutna 23 pripadnika BzOLP i Zapovjedništva ZzP-a (vozači, mehaničari, zapovjednici) te predstavnik Sektora za naoružanje i opremu Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Obuku su provodili predstavnici tvrtke Bertoje proizvođača poluprikolice-labudice, koje su za ovu prigodu došli iz Republike Italije te predstavnici tvrtke „UPGRADE„ iz Velikog Trgovišća, koja je generalni uvoznik proizvoda tvrtke Bertoja i zastupnici Mercedesa.

Kroz pokazne i praktične obuke, pripadnici ZzP-a su upoznati s načinom funkcioniranja i rada novozaprimljenih sredstava, sustava za upravljanje niskopodnom kompozicijom te procesom utovara i istovara borbene tehnike koja je za ovu prigodu dopremljena i pripremljena (BOV Patria, PzH 2000, samohodna kontejnerska dizalica Kalmar).

Foto: OSRH/F. Klen