23.06.2020.
Održana svečanost završetka 14. naraštaja Tečaja za više instruktore

U vojarni „Josip Jović“ u Udbini 19. lipnja 2020. godine održana je završna svečanost podjele potvrda dvanaestorici pripadnika Hrvatske vojske koji su uspješno završili 14. naraštaj Tečaja za više instruktore Dočasničke škole „Damir Tomljanović Gavran“.

Polaznicima su potvrde i značke višeg instruktora uručili zapovjednik Dočasničke škole pukovnik Zdenko Šakota i zapovjednik Središta za razvoj vođa „Marko Babić“ brigadir Tomislav Kasumović.

Cilj tečaja bio je usavršiti metodičke i komunikacijske kompetencije vezane uz samostalno planiranje, pripremu i izvedbu obuke, odnosno izobrazbe, te osposobiti polaznike za provedbu vođenja i mentoriranja, nadziranja i savjetovanja instruktora i nižih dočasnika u procesu obuke.

Tečaj za Više instruktore logički i sadržajno se nastavlja na Tečaj za instruktore, a pristupaju mu dočasnici kandidati za ustrojbena mjesta viših instruktora ili s postavljenjima na ista. Produbljuje i proširuje kompetencije potrebne za stručno odvijanje procesa poučavanja i učenja, a posebno vođenja i mentoriranja mlađih instruktora provedbom mentoriranja, nadzora i savjetovanja.

Tijekom izobrazbe koja je trajala dva tjedna primjenjivane su kombinirane metode predavanja, korištena je dvosmjerna komunikacija, a polaznici su obučavani kroz izradu praktičnih radova i teorijskih izlaganja.

Foto: OSRH/S. Zlomislić