21.06.2020.
Pripadnici Gombr-e na 3. memorijalnom ultra maratonu “Od velikog do malog Vukovara"

Pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade sudjeluju na 3. memorijalnom ultra maratonu pod nazivom “Od velikog do malog Vukovara” koji se održava od 19. do 21. lipnja 2020. u dionici od 305 kilometara od Vukovara do Sunje.

Na maratonu će se trčati neprekidno 37 sati u znak sjećanja na sve žrtve ova dva herojska mjesta. Cilj utrke je zapaliti svijeću i “svijetlo” Vukovara donijeti u Sunju te utrkom spojiti Vukovar i Sunju.

Prije starta ispred križa na Dunavu u Vukovaru zapaljene su svijeće svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Na startu maratona sudionicima se obratio i zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadni general Mijo Validžić koji je rekao: “Čestitam udruzi koja je organizirala ovaj maraton i s time prenosi vrijednosti Domovinskog rata na mlade generacije. Žrtva naših poginulih branitelja ne smije se zaboraviti. Nama pripadnicima Hrvatske vojske čast je sudjelovati na ovakvom događanju i imate našu potporu, u ime svih pripadnika hrvatske vojske želim vam puno sreće i vidimo se u Sunji”.

Treći Memorijalni ultramaraton održava se na inicijativu Udruge rekreativnog trčanja Nexe Tream iz Našica u zajedničkoj organizaciji s Općinom Sunja, Gradom Našice i Osječko-baranjskom županijom te Hrvatskom vojskom.

Foto: OSRH / Željko Pavelić