05.06.2020.
Pripadnici GOMBR-e obilježili Dan Hrvatske vojske, Dan HKoV-a i Dan državnosti

Pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u vojarni 5. gbr ''Slavonski sokolovi" u Vinkovcima, 5. lipnja 2020. svečanim su postrojavanjem obilježili 29. obljetnicu Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske te 30. obljetnicu Dana državnosti.

Na svečanom postrojavanju uz zapovjednika Gombr-e brigadnog generala Mije Validžića nazočili su načelnik stožera-zamjenik zapovjednika Gombr-e brigadir Dragan Pondeljak, prvi dočasnik, voditelji odsjeka zapovjedništva, zapovjednici i pripadnici Gombr-e.

Na svečanom postrojavanju zaslužnim pripadnicima te najboljim vojnicima i dočasnicima uručeni su izvodi o promaknuću u viši čin, nagrade i pohvale.

Nazočnim pripadnicima Gombr-e obratio se zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadni general Mijo Validžić koji se osvrnuo na značaj Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i Dana državnosti, istaknuvši ulogu Hrvatske vojske u stvaranju neovisne i slobodne Republike Hrvatske. U nastavku govora zapovjednik Gombr-e istaknuo je: „Kroz vjekove su naši pređi sanjali san o vlastitoj Domovini, hvala dragom Bogu, imamo je. Domovina se ne poklanja, za nju se bori i gine. Dokazali su to hrvatski branitelji u Domovinskom ratu“.

Na kraju govora zapovjednik Gombr-e svim je promaknutim, nagrađenim i pohvaljenim pripadnicima zahvalio na uspješnom radu i postignutim rezultatima.

Tekst i foto: OSRH/Gombr/Ivica Oršolić