13.03.2020.
Obuka za održavanje DUOS M151 PROTECTOR-CRO

U Središtu za obuku i doktrinu logistike, Zapovjedništva za potporu od 24. veljače do 13. ožujka 2020. provedena je Obuka i ocjenjivanje za održavanje daljinski upravljane oružane stanice (DUOS) M151 PROTECTOR-CRO u I i II stupnju. Teorijski dio nastave održan je u učioničkom prostoru kroz prezentacije sustava te nakon toga su polaznici praktičnim radom uz stručno poučavanje instruktora provodili zadane programske aktivnosti. Praktični dio obuke proveden je u Tehničkoj radionici 1. Skupine za održavanje / Satnije za održavanje / Bojne za opću logističku potporu u vojarni „123. Brigade HV“ Požega gdje su polaznici imali priliku primijeniti stečena znanja neposredno na DUOS M151 PROTESTOR-CRO, te su uspješno dijagnosticirali i otklanjali kvarove koristeći namjensku opremu i alate.

Polaznici su se tijekom obuke upoznali sa konstrukcijom i načinom rada DUOS M151 PROTECTOR-CRO, a kod održavanja, osposobljeni su dijagnosticirati stanje, zamijeniti sklopove, otkloniti kvarove, te provesti podešavanja i mjerenja u stacionarnim i terenskim uvjetima pridržavajući se mjera zaštite na radu, zaštite od požara i zaštite okoliša.

Voditelj obuke, iz Središta za obuku i doktrinu logistike, natporučnik Josip Vidović iskazao je svoje zadovoljstvo jer su sva četiri polaznika obuke u potpunosti svladala zadaće iz Programa obuke i ocjenjivanja za održavanje daljinski upravljane oružane stanice (DUOS) M151 PROTECTOR-CRO čime su osposobljeni za održavanje u I i II stupnju te stekli uvijete za dobivanje certifikata osposobljenosti.

Tekst i foto: Antun Mandić