11.03.2020.
Predavanje o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru za djelatnike CVŠ „Petar Zrinski“

Na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ temeljem inicijative načelnika Centra vojnih škola „Petar Zrinski“ (CVŠ) brigadira Damira Stručića, a u cilju informiranja ključnog osoblja CVŠ-a prodekan za vojnu izobrazbu brigadir Miro Čolić održao je danas, 11. ožujka 2020. predavanje o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru (HKO) te budućoj izradi standarda zanimanja i standarda kvalifikacija poručnika/poručnika korvete Hrvatske vojske za sveučilišne studijske programe Vojno inženjerstvo, Vojno vođenje i upravljanje, Aeronautiku - smjer vojni pilot i Vojno pomorstvo.

Tijekom predavanja djelatnici CVŠ-a upoznali su se s kronologijom razvoja, Zakonom o HKO-a, Pravilnikom o registru HKO-a, terminologijom koja podrazumijeva kompetencije, ishode učenja, kvalifikacije, formalno, neformalno, informalno i cjeloživotno učenje te procesima izrade standarda zanimanja i standarda kvalifikacija.

Osim navedenog djelatnici CVŠ-a su upoznali su se s načelima i ciljevima HKO-a, razinama cjelovitih i djelomičnih kvalifikacija o tijelima odgovornim za implementaciju HKO-a na razini Republike Hrvatske, strukturom sektorskih vijeća te načinom funkcioniranja i donošenja odluka u svezi HKO-a.

Tekst: kbb Marijan Dražetić

Foto: bjn Andrej Smolek