11.03.2020.
Potpisana dva sporazuma o suradnji

Sporazum o suradnji u vezi s organizacijom 5. Zagrebačkog sigurnosnog foruma između Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Instituta za istraživanje hibridnih sukoba u Zagrebu potpisan je u utorak, 10. ožujka 2020. godine na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ (HVU).

U ime potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića Sporazum je potpisao zapovjednik HVU-a general-bojnik Mate Pađen, a ispred Instituta za istraživanje hibridnih sukoba dr. sc. Gordan Akrap.

HVU će kao suorganizator Foruma delegirati određeni broj djelatnika u stručni i organizacijski odbor Foruma koji će biti uključeni u organizaciju i provedbu Foruma te će pružiti potporu Institutu za istraživanje hibridnih sukoba na način da osigura tehničku potporu organizaciji.

Također potpisan je i sporazum o poslovnoj suradnji Ministarstva obrane, odnosno HVU s Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu (HAPIH). Sporazum su potpisali u ime potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića zapovjednik HVU-a general-bojnik Mate Pađen, a ispred Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu ravnatelj doc. dr. sc. Krunoslav Dugalić.

Predmet suradnje dviju institucija je ustupanje podataka o tlima Republike Hrvatske koje će HAPIH ustupiti MORH-u za potrebe projekata koje vodi Centar za obrambene i strateške studije „Janko Bobetko“.

Tekst: pk Zdravko Lovašen

Fotografije: Marija Sever