06.03.2020.
SMVO „Josip Briški“ provelo promidžbu svojih tečajeva i obučnih aktivnosti

U razdoblju od 18. veljače do 3. ožujka 2020. godine provedena je promidžba tečajeva i obučnih aktivnosti Središta za međunarodne vojne operacije. Ukupno je posjećeno 11 postrojbi Hrvatske kopnene vojske, a na prezentacijama Središta je nazočilo ukupno 249 pripadnika (časnika i dočasnika).

Tijekom održanih promidžbenih prezentacija nazočnim pripadnicima su predstavljeni svi tečajevi i obučne aktivnosti koje Središte provodi. Djelatnici Središta koji su provodili promidžbu naglasili su nazočnima kako tečajevi koje provodi SMVO „Josip Briški“ omogućuju pojedincima i postrojbama usvajanje znanja i vještina potrebnih za provedbu zadaća tijekom sudjelovanja u međunarodnim vojnim operacijama, ali i tijekom provedbi redovnih aktivnosti u postrojbama. Tečajevi i obuke koje Središte provodi svoje obučne programe temelje na obučnim materijalima izdanim i/ili verificiranim od strane međunarodnih organizacija (UN, NATO), a vode ih osposobljeni časnici i dočasnici sa iskustvom rada u međunarodnom vojnom okruženju. Provoditelji obuke u svom svakodnevnom radu i kroz razmjene instruktora sa drugim obučnim središtima u svijetu, unapređuju svoja znanja i vještine te time doprinose održavanju i povećanju dostignutih sposobnosti.

Na ovaj je način Središte prezentiralo svoje tečajeve te njihovu važnost i korisnost za postrojbe i pojedince koji bi ih eventualno pohađali. Zapovjednici postrojbi i njihovo ključno osoblje mogli su u direktnoj komunikaciji s pripadnicima Središta razriješiti eventualne nedoumice koje imaju u vezi pojedinih obučnih aktivnosti.

Nakon održanih prezentacija postrojbe su dobile mogućnost kroz ciljano pripremljeni upitnik izraziti svoje mišljenje o prezentiranim tečajevima/obukama i eventualno predložiti razvoj nekog novog tečaja/obuke koji bi se mogao provoditi u skorijoj budućnosti.

Tekst i foto: stn Jasmina Vrgoč