13.02.2020.
Posjet polaznika 22. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” ZzP-u

Polaznici 22. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić”, predvođeni načelnikom brigadirom Mijom Kožićem u okviru redovnog Plana i programa izobrazbe u 2019./2020. godini u vojarni „1. gardijske brigade 'Tigrovi' – Croatia“, boravili su u srijedu, 12. veljače 2020. godine u nastavnom posjetu Zapovjedništvu za potporu, gdje su se susreli sa zapovjednikom Zapovjedništva za potporu general-bojnikom Mladenom Fuzulom.

Posjet Zapovjedništvu započeo je paljenjem svijeće polaznika Ratne škole ispred Spomenika poginulim pripadnicima 1. gardijske brigade „Tigrovi“.

Uz zapovjednika ZzP-a susretu su nazočili načelnik stožera - zamjenik zapovjednika ZzP brigadir Ivan Raos, načelnik Ureda zapovjednika ZzP pukovnik Domagoj Franić, načelnik Odjela G3 ZzP pukovnik Darko Vuković i zapovjednik Bojne za opću logističku potporu pukovnik Milan Slavica.

Tom prigodom, zapovjednik Zapovjedništva za potporu upoznao je polaznike Ratne škole s ustrojem, organizacijom, sposobnostima te daljnjim razvojem Zapovjedništva za potporu. Na kraju izlaganja, u ime polaznika 22. naraštaja polaznika Ratne škole obratio se načelnik Ratne škole brigadir Mijo Kožić koji je zahvalio generalu Fuzulu na iscrpnom i zanimljivom izlaganju. U ime polaznika 22. naraštaja brigadir Bruno Špoljar uručio je zahvalnicu Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ zapovjedniku ZzP-a. Posjet polaznika Ratne škole završen je predstavljanjem uređaja za pročišćavanje vode.

Podsjećamo, u tijeku je školovanje 22. naraštaja Ratne škole koji pohađa 18 polaznika, od kojih je trinaest polaznika iz RH od kojih su dvojica pripadnici Zapovjedništva za potporu, brigadir Stanislav Jolić i brigadir Bruno Špoljar.

Tekst: ZzP

Foto: ZzP / Filip Klen