02.02.2020.
Tečaj mobilnog obučnog tima UK za pripadnike sMDP-a

U vojarni „116. brigade HV“ u Pločama od 13. do 30. siječnja 2020. mobilni obučni tim BMATT (CZ) vojske Ujedinjenog Kraljestva Velike Britanije i Sjeverne Irske proveo je tečaj za pripadnike Flote Hrvatske ratne mornarice.

Obuci je nazočilo trideset pripadnika Satnije Mornaričko-desantnog pješaštva, a uz voditelja, tečaj su provodila tri instruktora. Mobilnom obučnom timu BMATT (CZ) - (British Military Advisory Training Team) sjedište je u Republici Češkoj. ITC (Instructor training course) tečaj ima za cilj usavršavanje metoda prenošenja općih i specijalističkih vojnih znanja ciljanim obučnim skupinama, a provodi se na engleskom jeziku.

Visoka motiviranost polaznika, predanost i želja za stjecanjem novih znanja i iskustava omogućila je vrlo učinkovitu obuku iskusnim BMATT instruktorima koji su izrazili zadovoljstvo provedbom zajedničkih obučnih aktivnosti. U prigodi svečane dodjele diploma uručene su i posebne nagrade najboljim polaznicima.

Uz glavni cilj tečaja, ovakav oblik međunarodne vojne suradnje odlična je prilika za usavršavanje engleskog jezika vojnog osoblja to jest razvijanje sposobnosti za rad u međunarodnom okruženju.

Tekst i foto: FHRM