31.01.2020.
Završio 10. naraštaj Tečaja za prvog dočasnika satnije

U Dočasničkoj školi „Damir Tomljanović Gavran“ (DŠ) u vojarni „123. brigade HV“ u Požegi, održana je 31. siječnja 2020. svečanost povodom završetka 10. naraštaja Tečaja za prvog dočasnika satnije. Izobrazba je trajala tri tjedna, a uspješno ju je završilo 11 polaznika te im je zamjenik zapovjednika DŠ-a pukovnik Goran Ozanjak uručio potvrde o završetku tečaja.

Cilj tečaja je sistematizirati postojeća znanja i vještine, usvojiti nova znanja i vještine, a sa svrhom osposobljavanja polaznika za dužnost prvog dočasnika satnije te usvajanje znanja za provedbu tjelesne pripremljenosti pojedinca i postrojbe kao i izradu standardnih operativnih postupaka za sudjelovanje u planiranju i pripremi pojedinačne obuke kao potpore zajedničkim zadaćama i misiji satnije.

Tečaj u trajanju od 90 nastavni sati proveli su djelatnici Dočasničke škole, a tijekom provedbe izobrazbe polaznici su aktivno sudjelovali u nastavi, profesionalno i odgovorno provodili sve postavljene zadaće. Uspješnim završetkom tečaja stekli su sva potrebna znanja i vještine za uspješno obnašanje dužnosti Prvog dočasnika satnije.

Tekst: DŠ/bjn Mario Trnokop

Foto: DŠ/sžn Mario Jalšovec