31.01.2020.
Proveden Tečaj prve medicinske pomoći u ronjenju

U vremenu od 27. do 31. siječnja 2020. u Odjelu za obuku zdravstvene službe Zavoda za pomorsku medicinu (ZPM) Vojno zdravstvenog središta Zapovjedništva za potporu proveden je Tečaj prve medicinske pomoći u ronjenju koji je namijenjen djelatnicima zdravstvene službe – liječnicima i medicinskim sestrama/ tehničarima u OS RH.

Cilj tečaja je stjecanje znanja i vještina pri medicinskom zbrinjavanju oboljelih/ ozlijeđenih ronilaca sukladno važećim smjernicama izvanbolničkog zbrinjavanja unesrećenih. Na tečaju se polaznike upoznalo s vrstama ronjenja u OS RH te načelima organizacije ronjenja i ronilačke grupe. Završetkom tečaja polaznici su kompetentni i osposobljeni organizirati i provesti zdravstvenu potporu ronilačkih aktivnosti.

Tečaj je proveden u organizaciji Odjela za obuku zdravstvene službe ZPM-a, a voditeljica tečaja je bila pk Dijana Cvitanović, nastavnica zdravstvene službe. Na tečaju je sudjelovalo 8 polaznika (4 liječnika i 4 medicinska tehničara) iz Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Hrvatske ratne mornarice i Zapovjedništva specijalnih snaga.

Nakon uspješno završenog tečaja, ravnatelj ZPM-a brg Dražen Cvitanović svim polaznicima je svečano uručio potvrdnice.

Tekst: brg Mario Dadić

Foto: sžn Gordana Olujić