30.01.2020.
Ratna škola „Ban Josip Jelačić” posjetila Ravnateljstvo policije

Polaznici 22. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić” pod vodstvom načelnika brigadira Mije Kožića u srijedu, 29. siječnja 2020. posjetili su Ravnateljstvo policije gdje ih je dočekao voditelj Službe za nadzor, unaprjeđenje rada i razvoj policije iz Ureda glavnog ravnatelja policije mr. sc. Miroslav Puž koji je ujedno bio polaznik 20. naraštaja Ratne škole.

U prvom dijelu posjeta glavni policijski savjetnik Puž zaželio je dobrodošlicu, a uvodno izlaganje o ustroju i radu Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ održala je načelnica Centra gđa Andreja Ledić. Načelnica Ledić istaknula je da je Centar jedan od najdugovječnijih i najmodernijih forenzičnih centara u ovom dijelu Europe (sudjeluje u radu Europske mreže forenzičnih znanstvenih instituta - ENFSI), ali i šire, jer je uz bok najistaknutijim svjetskim forenzičarima.

Nakon uvodnih razgovora polaznici su u pratnji Siniše Merkaša, glavnog vještaka za kontrolu i kvalitete i akreditaciju obišli laboratorije Centra, kao i Muzej oružja.

Pomoćnik načelnika Uprave za granicu policijski savjetnik Dragan Babović održao je prezentaciju „Nadzor državne granice i migracijska kriza“, upoznao s problematikom nezakonitih migracija te radom Granične policije kao jedne od najbrojnijih i najopremljenijih graničnih policija u Europi.

Polaznicima 22. naraštaja Ratne škole kratko se obratio i zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša.

Tekst: Ratna škola

Foto: Ratna škola