30.01.2020.
Radni sastanak VP s predstavnicima MUP RH u vezi zajedničke obuke motociklista

U cilju preventivnog djelovanja i podizanja razine sigurnosti cestovnog prometa odnosno obuke policijskih službenika-motociklista i vojnih policajaca-motociklista u Pukovniji vojne policije dana 29. siječnja 2020. godine održan je drugi radni sastanak.

Inicijativu i prvi radni sastanak pokrenuli su djelatnici MUP RH a Vojna policija istu je prihvatila i poduprla.

Naime, analitičkim pristupom od strane više policijske službenice, gospođe Sandre Barešić iz Službe za unutarnju kontrolu Kabineta ministra unutarnjih polova proizašla je inicijativa za smanjenje broja izvanrednih događaja u kojima su sudionici bilo policijski službenici ili vojni policajci motociklisti, a što je u skladu s nacionalnim programom prevencije u cestovnom prometu.

Navedeno je prihvaćeno i podržano od strane Ravnateljstva policije kojeg je predstavljao voditelj Odjela Boris Orlović.

Na ovom radnom sastanku razrađene su mogućnosti privlačenja novih ljudskih potencijala, postojeći sustav obuke (osnovni i napredni) kao i unaprjeđenje istoga te mogućnost obuke obučavatelja (multiplikatora).

Od strane predstavnika SSVPP, brigadira Vlade Kovačevića i zapovjednika PVP, brigadira Mate Radoša potvrđena je zainteresiranost i na raspolaganje su predložene moguće vojne lokacije za zajedničku obuku motociklista.

Na ovome sastanku zaključeno je da će se nastaviti suradnja te prikupljanje informacija o modelima obuke vozača motociklista zapadno-europskih zemalja kao i proučavanje dostavljenih prijedloga programa obuke.

Naprijed narečeno ima za cilja podići razinu sigurnosti u prometu te u konačnici na raspolaganju imati bolje obučene i uvježbane vozače službenih motocikala bilo u MUP RH ili Vojnoj policiji.

Tekst: Skukan

Foto: Lucić