30.01.2020.
Održan drugi radni sastanak u P PZO

U sklopu priprema za VV “SPREMNOST 20“ danas, 30.siječnja 2020. god. (četvrtak) u zapovjedništvu Pukovnije PZO u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ Zemunik Donji, održan je drugi radni sastanak za provedbu bojnih gađanja ciljeva u zračnom prostoru koji će se provesti na vježbalištu 119. brigade Hrvatske vojske na rtu Kamenjak kod Premanture-Istra od 20. do 24. travnja 2020.

Na radionici su sudjelovali predstavnici grana OS RH i ustrojbenih cjelina koji su planirani za sudjelovanje i potporu vježbe iz HRM-a, HRZ-a i bZMIN-a, ZzP-a, Zapovjedništva za kibernetčki prostor, Obavještajne pukovnije, Pukovnije VP i HKZP-hrvatska kontrola zračne plovidbe.

Iz sastava HKoV-a sudjelovali su predstavnici primarnih obučnih skupina časnici iz sastava PZO postrojbi gmbr i gombr, ZOD „F.K.F“ Središnjica Kis, b Veze, NBKO i nositelji vojne vježbe Pukovnija PZO.

Zapovjednik pukovnije PZO ujedno i voditelj gađanja ciljeva u zračnom prostoru na vojnoj vježbi pukovnik Alen Šimunić iznio je cilj ovog sastanka te upoznao sve sudionika sa aktivnostima koje će se odvijati na poligonu „119.brigade HV“- na rtu Kamenjak kod Premanture i pokretanje planskog procesa za provedbu predmetnih aktivnosti na razini nositelja aktivnosti Pukovnije PZO.

Tekst i foto: ČOJ P PZO bjn Elvis Nakić