29.01.2020.
Na HVU „Dr. Franjo Tuđman“ započeo Tečaj strategijskog planiranja

Na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ (HVU), u ponedjeljak, 27. siječnja 2020. započela je izobrazba 18. naraštaja Tečaja strategijskoga planiranja.

Tečaj je otvorio dekan HVU-a brigadir Boženko Đevoić uz nazočnost voditelja tečaja, nastavnika obrane i nacionalne sigurnosti na Katedri strategije brigadira Bože Vukasovića.

Tečaj pohađa dvadeset polaznika iz Ministarstva obrane, Glavnog stožera i Hrvatske vojske.

Cilj i zadaća Tečaja strategijskog planiranja je sistematizirati i proširiti znanja i vještine iz područja planiranja na strateškoj razini te shvaćanje interakcije niza struktura, funkcija i procesa koji se odvijaju u formuliranju strategije i izboru načina njenog ostvarenja, kao i spoznati znanstveni pristup u strategijskom upravljanju organizacijom i odlučivanju kao i unaprjeđivanje sposobnosti planiranja kroz radionice po zadanim temama.

Predavanja izvode predavači s Hrvatskog vojnog učilišta, Ministarstva obrane i sveučilišne zajednice, a nastavljaju se raspravama i radionicama u kojima sudjeluju svi polaznici. Time dobivaju priliku čuti različita iskustva i poglede na strategiju i stratešku razinu. Kroz tečaj se potiče kritičko i kreativno promišljanje u formuliranju strategije te se očekuje doprinos svakog polaznika.

Tekst: pk Zdravko Lovašen

Foto: Marija Sever