29.01.2020.
Dočasnički odbor ZzP-a izabrao najboljeg vojnika i dočasnika godine

U vojarni „Lučko“ u Lučkom, 20. siječnja 2020. godine, prvi dočasnik Zapovjedništva za potporu časnički namjesnik Željko Kuraži, održao je mjesečni radni sastanak s prvim dočasnicima i koordinatorima DLP-a bojni, središta i zavoda a domaćin sastanka bila je Bojna za potporu.

U sklopu mjesečnog radnog sastanka proveden je izbor najboljeg dočasnika i vojnika Zapovjedništva za potporu za 2019. godinu sukladno „Uputi za izbor najboljeg dočasnika/vojnika Zapovjedništva za potporu“, koji je proveo Dočasnički odbor ZzP-a sastavljen od prvih dočasnika i koordinatora DLP-a postrojbi ZzP-a.

U izboru su sudjelovali najbolji dočasnici i vojnici predstavnici postrojbi ZzP koji su prije bili odabrani kao najbolji po mjesecima. U izboru je ukupno sudjelovalo pet dočasnika i tri vojnika koji su svoja znanja iskazali kroz šest područja: vojnički izgled i ponašanje, usmeno izražavanje i umijeće komuniciranja, opća znanja, opća vojna znanja, temeljna vojna znanja i poznavanju Zapovjedništva za potporu.

Za najboljeg dočasnika i vojnika Zapovjedništva za potporu za 2019. godinu izabrani su skupnik Antonio Božić i pozornik Mateo Markuš oboje iz Bojne za opću logističku potporu.

Tekst i foto: ZzP/Filip Klen