07.01.2020.
Svečanost uručenja Odlikovanja i pohvala pripadnicima HRZ-a

Danas, 7. siječnja 2020. godine u vojarni "Pukovnik Marko Živković" je održana svečanost uručenja Odlikovanja i pohvala pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Svečanost su uveličali brigadni general Michael Križanec, zapovjednika HRZ-a, brigadir Marinko Galović, NS-ZZ HRZ-a, zapovjednici i zamjenici zapovjednika ustrojbenih cjelina, načelnici odjela Zapovjedništva HRZ-a te zapovjednici i prvi dočasnici eskadrila, bojni i satnija HRZ-a.

Brigadni general Michael Križanec je svim okupljenima poželio uspješnu 2020. godinu uz zajedničku vjeru jednih u druge na putu boljitka HRZ-a. U nastavku svečanosti su uručena odlikovanja.

Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica OS RH na temelju članka 98. Ustava Republike Hrvatske odlikovala je Redom bana Jelačića 2 djelatnika i 4 postrojbe HRz-a. Odlikovanje su primili:

pk Christian Jagodić za 191. Eskadrilu lovačkih aviona 91. krila,

pk Dragan Andrijević za 395. Eskadrilu transportnih helikoptera 93. krila,

pk Dubravko Radić za 194. Eskadrilu višenamjenskih helikoptera 91. krila,

pk Teofil Tolić za Središte za nadzor zračnog prostora bojne Zračnog motrenja i navođenja,

pukovnik Milan Posel.

Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica OS RH na temelju članka 98. Ustava Republike Hrvatske odlikovala je Redom hrvatskog trolista 3 djelatnika, a odlikovanje su primili:

pk Hrvoje Tomšić,

časnički namjesnik Robert Petrović.

Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica OS RH na temelju članka 98. Ustava Republike Hrvatske odlikovala je Redom hrvatskog pletera 22 djelatnika HRZ-a. Isto je uručeno:

brg Stanku Hrženjaku,

pk Ivanu Đelagiću,

pk Christijanu Jagodiću,

pk Borisu Paniću,

pk Dubravku Radiću,

pk Teofilu Toliću,

bjn Mariu Bujaniću,

bjn Josipu Periću,

bjn Zoranu Zovaku,

bjn Marijanu Grujiću,

čn Vjekoslavu Klobučaru,

g. Krunoslavu Sakaču,

g. Davoru Lipovcu,

nnr VS Branislavu Ercegu.

Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica OS RH na temelju članka 98. Ustava Republike Hrvatske odlikovala je Spomenicom Domovinske zahvalnosti 25 djelatnika HRZ-a. Odlikovanje je uručeno:

pk Zvonimiru Milatoviću,

bjn Mariu Brajkoviću,

bjn Marijanu Kudliku,

bjn Ivanu Zovaku,

stn Tomislavu Ciglecu,

stn Marku Maradinu,

nnr Siniši Ivančiću,

nr Igoru Katekoviću.

Ovom prigodom uručit ćemo priznanja vojnicima i dočasnicima za iskazanu izvrsnost u provedbi zadaća, promicanju profesionalizma i samoinicijativnosti te za predanu i časnu službu. Za mjesec listopad 2019. su pohvaljeni: narednik Anto Ćosić, 91. krilo i vojnik Dominik Jadrić, 93. krilo. Za mjesec studeni 2019. su pohvaljeni: vojnikinja Anja Drenovac, 91. krilo i narednik Alen Galinović, 91. krilo. Za mjesec prosinac 2019. je pohvaljen: vojnik Marko Božičević, bZMIN i stožerna narednica Milena Baričić, Središte za obuku HRZ "Rudolf Perešin".

Tekst i foto: HRZ / L. Boljkovac