02.01.2020.
Letačka posada HRZ sudjelovala u traganju za nestalom osobom kod Kistanja

Letačka posada 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) sudjelovala je u utorak, 31. prosinca 2019. u akciji potrage za nestalom ženskom osobom na području Đevrsaka kod Kistanja u Šibensko-kninskoj županiji.

U zajedničkoj akciji spašavanja sudjelovali su i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), a nestala osoba još nije pronađena.

U akciji potrage letačku su posadu činili kapetan pukovnik Stjepan Stepić, kopilot bojnik Stjepan Jović te tehničari letači satnik Neven Korica i stožerni narednik Dalibor Filipović.

Pukovnik Stepić kazao je kako su pretraživale šire područje sjeverno od mjesta Đevrske. „Dali smo sve od sebe, praktički smo pretražili svaki pedalj dodijeljenog područja potrage no osobu nismo pronašli. Na terenu je ostalo dosta zemaljskih tražitelja, a naša posada ostaje i dalje u dežurstvu spremna reagirati na svaki poziv“, iznio je pukovnik Stepić.

Ovo je 22. akcija potrage i spašavanja u ovoj godini u kojoj su sudjelvale letačke posade 395. eskadrile transportnih helikoptera.

Tekst: HRZ/Marinko Karačić

Foto: HRZ