22.12.2019.
Glasovanje pripadnika OS RH u mirovnim operacijama i misijama

Pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske na službi u mirovnim operacijama i misijama u inozemstvu u nedjelju, 22. prosinca 2019. godine glasuju na biračkim mjestima sukladno Zakonu o izboru Predsjednika Republike Hrvatske.

Pripadnici 5.HRVCON-a NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (enhanced Forward Presence – eFP) u Republici Poljskoj glasuju na biračkom mjestu u vojarni “Bemowo Piskie”, Bemowo Piskie.

Pripadnici 11. HRVCON-a u misiji potpore miru Odlučna potpora (Resolute Support – RS) u Islamskoj republici Afganistan glasuju na biračkim mjestima u kampu Gibson u Kabulu i kampu Marmal u Mazer-e-Sharifu.

Pripadnici Oružanih snaga na službi u operaciji potpore miru u Republici Kosovo (Kosovo Force – KFOR) glasuju u Prištini u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Kosovo.

Organiziranje glasovanja za pripadnike OS RH u međunarodnim mirovnim misijama i operacijama sukladno je Rješenjima Državnog izbornog Povjerenstva RH o određivanju biračkih mjesta u inozemstvu, u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i inozemnim uredima Republike Hrvatske. Na ovaj način, u nedjelju, 22. prosinca 2019., mogućnost glasovanja imalo je više od 200 pripadnika OS RH koji se trenutno nalaze u navedenim mirovnim misijama.

Na izborima za Predsjednika Republike Hrvatske, u nedjelju 22. prosinca 2019. godine, pripadnici Oružanih snaga RH glasuju kao i ostali građani, na biračkom mjestu svoga prebivališta.

Tekst: MORH

Foto: 5. HRVCON POL, 11. HRVCON AFG