20.12.2019.
Godišnji sastanak zapovjednika ZzP

Zapovjednik Zapovjedništa za potporu general-bojnik Mladen Fuzul u srijedu, 18. prosinca 2019., u restoranu vojarne „1. gardijske brigade 'Tigrovi' – Croatia“ Zagreb održao je Godišnji sastanak sa zapovjednicima i ključnim osobljem postrojbi Zapovjedništva za potporu. Na godišnjem sastanku zapovjednici postrojbi informirali su nazočne pripadnike ZzP-a o postignućima postrojbi tijekom 2019. godine, dok je zapovjednik ZzP-a istaknuo smjernice i glavne zadaće ZzP-a u 2020. godini.

Zapovjednik ZzP-a je zahvalio svim pripadnicima ZzP-a na velikom trudu i zalaganju kod izvršenja svih zapovjeđenih zadaća tijekom 2019. godine, a posebice provedenih radova na uređenju i rekonstrukciji vojnih objekata, kao što su: vojarna „Hrvatski branitelji Istre“, Središte za razvoj vođa „Marko Babić“ Udbina, uređenje Područnih vojnih ambulanti u vojarni „1. gbr 'Tigrovi' Croatia“ i „Petar Zrinski“ Zagreb, uređenje športskih objekata u vojarni „1, gbr 'Tirgrovi' Croatia“ Zagreb, „pk Mirko Vukušić“ Zemunik, „Admiral Sveto Letica – Barba“ Split te „pk Marko Živković“ Pleso, čime su stvoreni bolji uvjeti za život i rad pripadnika Hrvatske vojske.

Također, istaknut je veliki angažman pripadnika ZzP u provedbi i potpori domaćih i međunarodnih vojnih vježbi Hrvatske vojske (MVV „Capabale Logistician 19“ u Poljskoj, MVV „Immediate Response 19“ te VV „Udar 19“).

Kao značajan uspjeh u protekloj godini zapovjednik ZzP-a istaknuo je zadaću ustrojavanje pričuvne sastavnice ZzP-a – Logističke pukovnije. Proteklu godinu pamtit ćemo i po angažmanu pripadnika ZzP u provedbi zadaće povratka MiG-21 pilota HRZ Rudolfa Perešina u Republiku Hrvatsku („Povratak pobjednika“) te niza organiziranih humanitarnih koncerata sastavnica Orkestra OS čiji je prihod od prodaje ulaznica bio namijenjen za Zakladu vojne solidarnosti.

Na kraju sastanka zapovjednik ZzP-a uručio je priznanja zaslužnim pripadnicima ZzP-a, kako za športske uspjehe, tako i za postignuća u radu.

Tekst i foto: ZzP/Filip Klen