20.12.2019.
Osposobljavanje vozača za kategorije C i CE

U požeškom Središtu za obuku i doktrinu logistike, Zapovjedništva za potporu od 18. studenoga do 20. prosinca provedeno je osposobljavanja pripadnika OS RH i Ministarstva unutarnjih poslova za vozača C i CE kategorije.

Cilj i zadaća obuke je osposobiti polaznike za sigurno upravljanje teretnim motornim vozilom, odnosno skupom vozila u različitim cestovnim, terenskim i vremenskim uvjetima te upoznati polaznike sa korištenjem svih uređaja na vozilu i sigurnosnim mjerama kojih se pri upravljanju moraju pridržavati.

Voditelj obuke satnik Jurica Margeta izjavio je: „Obuku je uspješno svladalo osamnaest djelatnika OSRH polaznika koji su svladali potrebna znanja i vještine te tako stekli određene kategorije. Polaznici su osposobljeni za dnevne i noćne, gradske i terenske uvjete vožnje na Logističkom vježbalištu „Glavica“ koja nudi potpuni doživljaj većine kritičnih momenata na koje vozač može naići prilikom uporabe teretnog motornog vozila. Za osobni doprinos u provedbi obuke te ostvarene nadprosječne rezultate u vozačkim zadaćama zapovjednik SzOiDL Požega brigadir Mato Tomašević pohvalio je narednika Tomislava Rogića te pozornika Pavu Kovčića.

Na kraju obuke, zapovjednik SzOiDL Požega, brigadir Mato Tomašević, voditelj Odsjeka za izobrazbu i doktrinu prometne službe pukovnik Boris Galić i voditelj obuke nastavnik prometne službe satnik Jurica Margeta uručili su potvrde o osposobljenosti polaznicima obuke, te im zaželjeli sretne nadolazeće Božićne blagdane.

Foto i tekst : stn Antun Mandić