19.12.2019.
Druženje u ZSS-u povodom Božića i Nove godine

U vojarni „stožerni brigadir Ante Šašakor“ u Delnicama, 19. prosinca 2019 .godine organiziran je božićno-novogodišnji domjenak na kojem su uz pripadnike ZSS-a nazočili djelatnici Opslužništva vojarne, predstavnici grada te djelatnici policijske postaje Delnice.

Prije samog domjenka, odana je počast poginulim pripadnicima specijalnih postrojbi Hrvatske vojske te je služena Sveta misa u Spomen sobi vojarne koju je predvodio vojni kapelan p. Mirko Vukoja. Zajedničko druženje nastavljeno je u restoranu vojarne gdje se zapovjednik ZSS-a brigadni general Perica Turalija obratio nazočnima.Osvrnuo se na proteklu godinu istaknuvši da će se,nažalost, pamtiti po tragičnom događaju u Afganistanu u kojem je poginuo sk Josip Briški, a dva pripadnika su ranjena. Istaknuo je da je izrazito ponosan na sve pripadnike jer su unatoč toj tragediji sve aktivnosti i zadaće uspješno odrađene. Prisutnima je zahvalio na dosadašnjoj suradnji te se osvrnuo i na novu godinu i predstojeće zadaće.

Posebnost okupljanja je bio ispračaj dvoje djelatnika u mirovinu kojima časna služba završava sa 31. prosincom 2019. godine. Zapovjednik ZSS-a gbr P.Turalija im se posebno zahvalio što su svojim savjesnim i odgovornim radom, ponašanjem i trudom, svako od njih na svoj jedinstven način pridonijeli uspješnosti u radu postrojbe te im poželio u ime svih djelatnika ZSS-a svu sreću u novom razdoblju njihovog života. Osim zahvalnica N GS OS RH, uručene su im zahvalnice od strane zapovjednika ZSS-a te prigodni pokloni .

Na kraju druženja brigadni general P.Turalija uputio je iskrene čestitke za Božić i nadolazeću godinu, svima nazočnima i njihovim obiteljima.

Tekst i foto: ZSS