03.12.2019.
Izaslanstvo Počasno-zaštitne bojne u posjetu Gardi Republike Austrije

Izaslanstvo Počasno-zaštitne bojne je u vremenu od 27. do 29. studenoga 2019. provelo bilateralnu vojnu suradnju s Gardom Republike Austrije.

Tijekom trodnevne aktivnosti u vojarni „Marija Terezija“ u Beču pripadnici Počasne satnije koji sudjeluju u izvedbi vojno-akrobatske vježbe upoznati su s načinom rada i zadaćama Austrijske Garde razmijenivši korisna iskustva u području počasno-ceremonijalnih radnji te uvježbavanju i izvedbi vojno-akrobatskih vježbi.

Posjeti je nazočio i zapovjednik Počasno-zaštitne bojne, brigadir Elvis Burčul, koji je kroz kratku prezentaciju zamjenika zapovjednika Garde, pk Thomasa Güttersbergera, kroz obilazak vojarne i Muzeja garde te prikazanom vježbom Drill tima na najbolji način upoznat s poviješću, tradicijom i zadaćama Austrijske Garde.

U sklopu posjete razmijenjeni su prigodni pokloni između dviju počasnih postrojbi a zapovjednik Počasno-zaštitne bojne nazočio je i svečanoj godišnjoj večeri Austrijske vojske.

Na kraju posjete, zapovjednik Počasno-zaštitne bojne izrazio je zahvalnost pukovniku Thomasu Güttersbergeru na srdačnom gostoprimstvu i prezentaciji Austrijske Garde a u cilju buduće suradnje uputio je poziv Drill timu Garde za suradnju i sudjelovanje na proslavi Dana Počasno-zaštitne bojne 25. veljače 2020.

Tekst i foto: PZB