29.11.2019.
Obuka za vozača višenamjenskog vozila HMMWV M1151 i M-ATV

U požeškom Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu od 25. do 29. studenoga provedena je obuka za vozača višenamjenskog vozila velike pokretljivosti HMMWV M1151(engl. High Mobility Multipurpose Wheeld Vehicle) i M-ATV (engl. MRAP-All Terrain Vehicle).

Cilj i zadaća obuke je osposobiti polaznike za sigurno upravljanje višenamjenskim vozilom velike pokretljivosti u različitim cestovnim i terenskim uvjetima, za uporabu svih uređaja koji omogućavaju bolju prohodnost u svim vremenskim i zemljišnim uvjetima te upoznati polaznike sa sigurnosnim mjerama u vezi s korištenjem vozila.

Polaznici su osposobljeni za dnevne i noćne, gradske i terenske uvjete vožnje na cestovnom vježbalištu „Glavica“ koja nudi potpuni doživljaj većine kritičknih momenata na koje vozač može naići prilikom uporabe vozila. Obuku je uspješno svladalo sedam polaznika za vozača višenamjenskog vozila HMMWV M1151 i osam polaznika za vozača vozila M-ATV. Na kraju obuke, voditelj obuke pukovnik Boris Galić i bojnik Marijan Šarić uručili su petnastorici polaznika potvrde o završenoj obuci za vozača višenamjenskog vozila HMMWV M1151 i M-ATV.

Tekst i foto: stn Antun Madić