29.11.2019.
Obilježen Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na HVU

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji se školuju na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ (HVU) obilježili su u četvrtak, 28. studenoga 2019. Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Na obilježavanju su nazočili zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Ivan Turkalj, vojni izaslanik Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj brigadir Mato Đukić, dekan HVU-a brigadir Boženko Đevoić, načelnik Centra vojnih škola „Petar Zrinski“ brigadir Damir Stručić, načelnik Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ brigadir Mijo Kožić te djelatnici HVU-a i polaznici vojnih škola.

Povodom obilježavanja Dana OS BiH polaznicima se obratio i čestitao general Ivan Turkalj, a u ime polaznika govorio je polaznik 22. naraštaja Ratne škole brigadir Martin Propadalo.

Prigodno predavanje svojim kolegama održali su brigadir Martin Propadalo i brigadir Mirsad Stabančić, polaznici Ratne škole iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Trenutno se na HVU školuje 41 polaznik iz Bosne i Hercegovine, dva u Ratnoj školi, sedam na Zapovjedno stožernoj školi, po jedan na Visokoj dočasničkoj izobrazbi i Naprednoj dočasničkoj izobrazbi te 30 kadeta i kadetkinja na sveučilišnim studijskim programima.

Tekst: Ratna škola

Foto: Marija Sever