22.11.2019.
MORH sudjeluje na Smotri Sveučilišta u Zagrebu

Ministarstvo obrane RH sudjeluje na Smotri Sveučilišta u Zagrebu koja se održava od 21. do 23. studenoga 2019. godine u prostorima Studentskog centra u Zagrebu, gdje će maturantima, studentima i svim zainteresiranim biti predstavljeni programi stipendiranja i privlačenja osoblja u Hrvatsku vojsku te sveučilišni studijski programi Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ (HVU).

Jučerašnjem svečanom otvaranju nazočio je zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” general-bojnik Mate Pađen i prodekanica za studijske programe na HVU brigadirka Vesna Trut.

Na Smotri Sveučilišta, na promidžbenom štandu MORH-a kadeti HVU-a, te djelatnici Središnjice za upravljanje osobljem i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva informirat će zainteresirane posjetitelje o sveučilišnim studijskim programima HVU-a, Vojno inženjerstvo, Vojno vođenje i upravljanje i Vojno pomorstvo koji je pokrenut u suradnji sa Sveučilištem u Splitu, te o zanimanju vojnog pilota i dragovoljnom vojnom osposobljavanju. Također, na MORH-ovom štandu zainteresirani posjetitelji imaju priliku isprobati izložen kompjuterski simulator letenja borbenog aviona.

Sveučilište u Zagrebu organizira Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskome životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet. Riječ je o najstarijoj manifestaciji toga tipa u RH koju Sveučilište u Zagrebu organizira već 24 godine.

Svi zainteresirani Smotru Sveučilišta u Zagrebu mogu posjetiti 21. i 22. studenoga 2019. od 10 do 18 sati te 23. studenoga od 9 do 15 sati, u prostorijama Studentskog centra u Zagrebu.

Također, Hrvatsko vojno učilište organizira Dan otvorenih vrata koje će se održati u subotu, 23. studenoga 2019. godine u vojarni „Petar Zrinski“, Ilica 256b s početkom u 10:00 sati.

Tekst: pk Zdravko Lovašen

Foto: sžn Dražen Volarić