28.10.2019.
Obuka za rukovatelja materijalnih sredstava klase I i II

U Središtu za obuku i doktrinu logistike Požega, Zapovjedništva za potporu od 9. do 22. listopada provedena je obuka za rukovatelja materijalnih sredstava klase I i II.

Cilj obuke je obučiti polaznike sa postupcima skladištenja, vođenju skladišne dokumentacije, te DDD mjerama(dezinfekcija, deratizacija, dezinsekcija) i mjerama ZNR (zaštite na radu), ZOP (zaštite od požara) i ZO (zaštita okoliša) u skladištu MS (materijalnih sredstava) klase I i II.

Zadaća je obučiti polaznike za samostalan rad u organizaciji skladištenja, prijemu, čuvanju, zanavljanju, izdavanju na potrošnju sredstava klase I i II te vođenju skladišne dokumentacije, te provedbi DDD mjera i mjera ZNR, ZOP I ZO u skladištu. U tijeku obuke organizirano je službeno stručni posjet bojne za opskrbu u skladišta Velika buna i Pleso Velika Gorica.

Svih osam polaznika uspješno su savladali nastavni plan i program te stekli pravo na dobivanje potvrde o osposobljenosti za rukovatelja MS klase I i II.

Voditelj obuke bjn Ivica Bekić pohvalio je polaznike zbog njihovog zalaganja te željom za stjecanje novih znanja te im zaželio puno uspjeha kako u radu tako i njihovom privatnom životu.

Tekst i foto: satnik Antun Mandić