25.10.2019.
Završio 13. naraštaj Tečaja za više instruktore

U vojarni „123. brigade HV“ u Požegi održana je 25. listopada 2019. godine promocija završetka 13. naraštaja Tečaja za više instruktore Dočasničke škole „Damir Tomljanović Gavran“ (DŠ) Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“.

Svečanosti podjele potvrda trinaestorici polaznika nazočio je zamjenik zapovjednika DŠ-a pukovnik Goran Ozanjak, načelnik Odjela izobrazbe časnički namjesnik Damir Bakunić i voditelj tečaja stožerni narednik Goran Bošnjaković.

TzVI-u pristupaju dočasnici kandidati za ustrojbena mjesta viših instruktora ili s postavljenjima na ista. Cilj tečaja je usavršiti metodičke i komunikacijske kompetencije vezane uz samostalno planiranje, pripremu i izvedbu obuke/izobrazbe, te osposobiti polaznike za provedbu vođenja i mentoriranja, nadziranja i savjetovanja instruktora i nižih dočasnika u procesu obuke.

Tijekom izobrazbe u trajanju od dva tjedna primjenjivane su kombinirane metode predavanja, korištena je dvosmjerna komunikacija, a polaznici su obučavani kroz izradu praktičnih radova i teorijskih izlaganja.

Tekst: bjn Mario Trnokop

Foto: Dočasnička škola