25.10.2019.
Hrvatska vojska pomaže svojoj djelatnici u nevolji

Djelatnici Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske pomogli su svojoj radnoj kolegici, narednici Blaženki Šušlje, u uklanjanju ruševina požarom uništenog objekta.

Narednici Šušlje početkom listopada ove godine na obiteljskom imanju u mjestu Gršćaki, nedaleko od Duga Rese, izgorjela je dvorišna gospodarska zgrada. Unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca, dvorišnoj zgradi i svemu u njoj, između ostalog automobilu i drvima za ogrjev, nije bilo spasa. Svakako je velik uspjeh u toj tragediji da je spašena obiteljska kuća udaljena samo nekoliko metara i ostali dvorišni objekti.

Narednica Šušlje zamolila je za pomoć u nevolji i uputivši zamolbu Kabinetu ministra obrane Republike Hrvatske. Kabinet je bio suglasan i potom je pomoć regulirana zapovijedima Načelnika glavnog stožera RH, zapovjednika Hrvatske kopnene vojske i zapovjednika Inženjerijske pukovnije. Zadaću uklanjanja ruševina spomenute dvorišne zgrade uništene u požaru izvršila su četvorica pripadnika Inženjerijske pukovnije s kopačem-utovarivačem i teretnim motornim vozilom. U kratkom vremenu 24. i 25. listopada 2019. ruševina je srušena i odvežena na deponij. Time je pružena velika pomoć narednici Šušlje i njenoj obitelji da bi mogli što prije obnoviti dvorišnu zgradu.

Hrvatska vojska pokazala je hvale vrijednu spremnost i ovim humanim činom u okvirima svojih mogućnosti pomogla djelatnici u nevolji, narednici Šušlje, pripadnici Hrvatske vojske i sudionici Domovinskog rata od 1991. godine.

Tekst i foto: InžP HKoV / D. Čulig