11.09.2019.
Otvorena izložba „Proces mirne reintegracije Hrvatskog Podunavlja“ na HVU

U Časničkom domu Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ u utorak, 10. rujna 2019. godine otvorena je izložba „Proces mirne reintegracije Hrvatskog Podunavlja“ u organizaciji Muzeja grada Iloka.

Izložbu je otvorio izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, načelnik Ratne škole brigadir Mijo Kožić koji je istaknuo važnost izložbe obzirom da je tema procesa mirne reintegracije Hrvatskog Podunavlja implementiran u nastavne planove i programe HVU-a dok je u ime zapovjednika HVU-a, prodekan za vojnu izobrazbu brigadir Miro Čolić zaželio dobrodošlicu te pozdravio sve nazočne.

Posjetiteljima se obratila i ravnateljica Muzeja grada Iloka prof. Maja Barić koja je izrazila svoje zadovoljstvo što je izložba postavljena na Učilištu, a autor izložbe Marko Kevo istaknuo je odličnu suradnju s Ministarstvom obrane.

Izložba je povijesno – dokumentarnog karaktera, a podijeljena je na slijedeće teme: pripreme za povratak, struktura, ciljevi i razmještaj snaga UNTAES-a, područja djelovanja misije, demilitarizacija, prijelazne policijske snage, upravna, institucionalna i socijalna reintegracija te Ilok kroz fotografije za procesa mirne reintegracije

Na otvorenju izložbe nazočili su djelatnici Učilišta, polaznici Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ i Zapovjedno stožerne škole „Blago Zadro“.

Tekst: HVU / pk Zdravko Lovašen

Foto: MORH / T. Brandt